Nieuw Trilobieten-expositie in het Gelders Geologisch Museum
trilo
Trilobieten behoren tot de ongewervelden. Zij leefden in zee en ze hadden een pantser om zich te beschermen en scharrelden over de bodem, groeven zich in en sommige families konden zwemmen. De vormen van de trilobiet waren uiteenlopend: er waren er met stekels, sommige hadden pustulatie (bultjes), de meeste hadden ogen en de grootte en de opbouw liepen uiteen. Wereldwijd leefden er wel twintigduizend verschillende soorten.

Te bewonderen in het GGM tot en met april 2018.

kraken
Steentjes kraken

In sommige steentjes zitten mooie mineralen. Meestal klein maar daarom staan er microscopen in het museum. Het kraken gaat met een apparaat wat kinderen zelf kunnen bedienen. Een begeleider van het museum geeft uitleg over het mineraal en helpt je om het in een klein doosje te doen. Tijdens het kraken nemen we een consumptie (frisdrank). Als je geluk hebt, ga je met verschillende doosjes, waar de naam van het mineraal op staat, naar huis.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar
Dinsdag 17 oktober (herfstvakantie) van 10.00 t/m 12.00 uur
Kosten euro 7,50 incl. consumptie en toegang museum.

Max. 14 deelnemers, aanmelding via telefoon of mail.

GEO-wandeling door Velp
STEEN
Geologie in stad en dorp, wie er oog voor heeft ontdekt een geologische schatkamer in iedere binnenstad.

Of het nu gaat over gevels van winkels, zitbanken of oude kerken overal is er wel iets geologisch te zien. De vragen komen vanzelf, wat is het, zijn dit fossielen, hoe oud zijn ze? Al deze vragen proberen we te beantwoorden met de geo-wandeling door Velp.

Een interessante wandeling door een 100 jaar oude wijk en het stedelijk hart van Velp met aandacht voor geologie, historie en natuur.

Wanneer: 18 oktober om 11.00 uur voor het Gelders Geologisch museum.
Duur: Circa 1,5 uur
Kosten: 3,- euro p.p. Excl. toegang tot het museum.

Grote verkoopdag zondag 19 november

• Dacht u dat u verzameling compleet was?
  • Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen?verkoop
  • Fanatiek verzamelaar, maar niet veel geld?

De verkoopdag wordt gehouden in het museum op zondag 19 november van 12.00-16.00 uur

De laatste jaren is door schenkingen aan het museum veel dubbel materiaal binnengekomen dat prachtige mineralen, fossielen en boeken bevat. Omdat de expositieruimte beperkt is wordt een deel van dit dubbele materiaal nu verkocht voor een relatief lage prijs. U kunt prachtige mineralen, fossielen en boeken verwerven en u steunt ook het museum en haar doelstellingen.

Entree voor deze dag is gratis.

Gelders Geologisch Museum
Parkstraat 32, 6881 GJ Velp
info@geologischmuseum.nl
www.geologischmuseum.nl

slijpen

Het museum bevat verder diverse exposities van mineralen, fossielen en gesteenten.
Er is na telefonische opgave, gelegenheid om tegen betaling

steentjes te slijpen voor kinderen.

Het museum is geopend, dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur.

www.mijn-eigen-website.nl